Hulp bij scheiden

Een echtscheiding heeft grote gevolgen. Niet alleen wat betreft het regelen van allerlei zaken, maar uiteraard ook op emotioneel gebied. Bovendien is ook de manier waarop het scheidingstraject wordt doorlopen van grote invloed op de verwerking van het hele proces. Vaak zijn beide partners het eens over dat de echtscheiding aangevraagd wordt, maar wat als de wens tot scheiden van alleen je partner afkomstig is? In die gevallen is het goed om te weten dat je er niet alleen voor staat. Er zijn namelijk verschillende manieren om hulp bij of na de scheiding in te schakelen.

Hulp bij het regelen van een scheiding

Het kan een hele opgave zijn om de scheiding zo goed mogelijk te regelen. De meeste mensen maken een dergelijk proces immers maar één keer in hun leven mee en daardoor is het vaak lastig om je weg te vinden in het woud van alle juridische en financiële regels rondom een echtscheiding. Tel daarbij op dat er allerlei emoties tijdens dit proces de kop op kunnen steken en het is dan ook helemaal niet vreemd (of onverstandig) om hier professionele hulp voor in te schakelen.

Voor een goede en snellere afhandeling van de echtscheidingsprocedure kan een bemiddelaar of mediator ingeschakeld worden. Hij of zij helpt jullie om met elkaar in gesprek te gaan en afspraken te maken. Bovendien heeft een bemiddelaar of mediator ook een grote kennis van het scheidingstraject, waardoor jullie een goed advies kunnen krijgen over de te nemen stappen.

Ook een echtscheidingsadvocaat kan jullie uiteraard voorzien van advies over de juridische kant van de scheiding. Heb je daarentegen financieel advies nodig, dan kan het geen kwaad om een keer met een financieel expert rond te tafel te gaan zitten. Informeer hiernaar bij bijvoorbeeld je bank – zij denken graag met jullie mee, aangezien de scheiding ook gevolgen heeft voor de financiële producten die jullie hier samen hebben lopen.

Psychische hulp bij een scheiding

Het vinden van zakelijke hulp bij een scheiding is in de meeste gevallen geen groot probleem. Lastiger wordt het met psychische hulp bij een scheiding. De emotionele belasting van een scheiding kan van grote invloed op je zijn en ondanks dat je het wellicht moeilijk vindt om hier hulp voor in te schakelen, is dit – wanneer je echt problemen ondervindt – toch aan te raden.

stichtingkorrelatie1Het is bijvoorbeeld helemaal niet vreemd om bij een scheiding de hulp van een psycholoog in te schakelen. Wie dit echter een te hoge drempel vindt (of wanneer je slechts een enkele keer je hart wil luchten), kun je ook terecht bij een organisatie als Korrelatie. Bij Korrelatie kan iedereen terecht die advies en/of hulp nodig heeft. Dit mag ook anoniem. Voor veel mensen is het al een hele opluchting om een keer hun verhaal te kunnen doen.

featured_1Bij scheidingen waarbij er maar één partner wil gaan scheiden, is het in veel gevallen nog belangrijker om hulp bij de scheiding in te schakelen – vooral om alle emoties een plekje te kunnen geven. Heb je hiermee te maken, dan zou je contact op kunnen nemen met Cambriana – een organisatie die opgericht is om mensen die met een ongewenste scheiding te maken krijgen te kunnen helpen.

Hulp bij een scheiding is niet vreemd

Mocht je – op welk punt dan ook in je scheiding – besluiten dat je hulp nodig hebt, aarzel dan niet om deze ook in te schakelen. Of het nu voor een zakelijk, juridisch of psychisch advies is, het is absoluut niet vreemd om een beroep te doen op de kennis, expertise en ondersteuning van een professional. Een scheiding is immers al ingrijpend genoeg, dus je kunt er maar beter voor zorgen dat alles zo goed mogelijk geregeld en begeleid wordt.